Hallo, ik ben Tessa Augustijn

 “Hoe komt iemand erbij om zich met gedragscodes bezig te houden?”

Dat was de eerste vraag die ik van een van mijn, toen nog toekomstige, klanten kreeg. Het ‘in vredesnaam’ sprak hij nog net niet uit.”

“Tja, heb je even? Of wil je de korte versie hebben?”

 

Kort en krachtig

Verspilling daar hou ik niet van en ik ben ervan overtuigd dat iedereen op een leuke manier haar of zijn werk kan doen in een organisatie die precies bij diegene past.

Voor ieder bedrijf is er een medewerker die goed past. Wiens waarden en normen, principes en leefwijze overeenkomen met die van de organisatie.

En als je medewerker past bij jouw bedrijf of organisatie en ze hebben werk dat ze leuk vinden dan gaat alles makkelijker, worden er betere resultaten geboekt en zijn mensen gelukkiger.

 

Iets langer

Ik ben doelgericht, ben energiek en een aanpakker. Ik heb door de jaren heen gezien dat mensen die niet op de juiste plaats werken, een organisatie van binnenuit kunnen uithollen. Dat van een team dat heel leuk samenwerkte binnen een periode van minder dan een jaar, weinig tot niets overbleef. Dat de mensen waar het bedrijf op dreef de toko opeens stuk voor stuk verlieten. En niet omdat ze ergens een klein beetje meer gingen verdienen.

 

Door met elkaar in gesprek te gaan over waarden en normen, gewenst en ongewenst gedrag, heb ik ervaren dat er meer samenhang ontstond in teams en hele bedrijven. En zo van een uitgeblust team er nieuw elan ontstond.

 

En dat wens ik iedere organisatie toe!

Okee, nog langer dan

Als bedrijfskundige met een flinke dosis juridische kennis heeft gedrag in organisaties me altijd geboeid. Waarom floreren sommige bedrijven en wil het bij andere echt niet lukken?

Voor mij werd steeds duidelijker dat principes, waarden en normen een groot deel van de puzzel oplosten. Boeken van bijvoorbeeld Ray Dalio en Simon Sinek lieten bij mij meerdere ‘kwartjes op de goede plek vallen’.

Vanaf dat moment ben ik me meer en meer gaan toeleggen op gedragscodes. Omdat ik ervan overtuigd ben dat “het succes van organisaties afhankelijk is van de mate waarin de mensen binnen die organisatie bewust hetzelfde doel nastreven”. Met de nadruk op bewust. En iedere medewerker weet welk radertje zij of hij is in de organisatie en welke bijzondere bijdrage hij of zij levert aan dat uiteindelijke doel.

 

Gegevens

KvK nummer: 614 037 33

Stel je vraag

Stuur mij een mailtje met je vraag.

Bel mij op 06 - 1107 1098