Kwestie van knippen en plakken

 

Ook op LinkedIn ontkom je niet aan reclame. Helaas! De afgelopen weken word ik ‘gespamd’ door een nieuwe organisatie die ZZP’ers aan het werk zou helpen via een nieuw concept. Nieuwsgierig als ik ben, bezocht ik de website.

 

Natuurlijk wilde ik weten of ze een Gedragscode hadden en ging ik op zoek. En ja hoor, die was er! De eerste onderwerpen waren keurig verwoord. Wel wat algemeen naar mijn mening, maar dat is het voor mij al snel. Totdat ik een passage tegenkwam waar mijn ogen van gingen rollen.

 

Er was een hele alinea opgenomen over kinderarbeid! Dat ze daar niet aan deden en dat de mensen die ze bemiddelen dat ook niet mogen doen.

Nou ben ik niet helemaal naïef of wereldvreemd maar deze passage, daar begreep ik echt helemaal niets van.

 

Wat mij betreft is dit een mooi voorbeeld hoe nog veel Gedragscodes ergens van internet worden geplukt en met een beetje of helemaal zonder aanpassing in een organisatie wordt ‘gedumpt’. Een ding weet ik zeker een dergelijke Gedragscode zal niet werken zoals een Gedragscode die ik bij mijn klanten aflever. En dan is het helaas een hoop inspanning voor niets geweest.

 

Wil je meer weten over het opstellen van een specifieke Gedragscode voor jouw organisatie? Neem dan eens contact met me op via post@gedragscode-expert.nl of 06-11071098.